Центральний парк культури й відпочинку ім. Т. Г. Шевченка




Центральний парк культури й відпочинку ім. Т. Г. Шевченка - це найбільший парк в Одесі, у ньому багато красивих алей і зелені. Його протяжність уздовж берегової лінії становить майже кілометр, а в бік міста - 700м. Він розташовується в межах Маразліївської та Успенської вулиць, Лідерсовського бульвару. Головна алея в парку веде від центрального входу (Сабанські ворота) до Ланжеронівської арки, і ще прямо до пам'ятника Невідомому матросу, а також до Алеї Слави, де знаходяться могили учасників визволення Одеси від фашистів. Інша алея починається біля Барятинських воріт і йде вздовж приморського плато.

Парк Шевченка

Ланжеронівська арка

Пам'ятник невідомому матросу

З парку відкривається чудовий вид на море. Поблизу знаходиться пляж «Ланжерон». Біля нього бере початок відома Траса здоров'я, яка проходить морським берегом Одеси й закінчується в Аркадії.

Пляж "Ланжерон"

Траса здоров'я
Історія парку починається з 1840-го року. Сприяв його створенню Маразлі. Свого часу прогулянки парком здійснювали Гоголь, Островський, Жуковський, Достоєвський, Ахматова, Чехов. У 1936 році в парку був побудований Зелений театр, на сцені якого виступали Утьосов, Тарапунька і Штепсель, Райкін, Водяний, П'єха. Сьогодні він огороджений і можливості потрапити туди немає. 

Розваги в парку Шевченка

Парк ім. Т.Г. Шевченко привертає і туристів, і місцевих жителів своїми атракціонами. Тут Ви можете рохважатися на каруселях, автодромі, американских гірках, відвідати кімнату страху і т.д. Особливу увагу звертає на себе колесо огляду, висота якого 45 км. Воно є найбільшим в Україні й відкриває прекрасний вид на місто. Є також каруселі й для маленьких відвідувачів.



Поблизу парку, а точніше на пляжі «Ланжерон», знаходиться дельфінарій «Немо». Він дивує як своєю архітектурою, так і кращими в Європі шоу-програмами, у яких беруть участь тихоокеанські й чорноморські дельфіни та інші морські тварини.

Дельфінарій "Немо"


Чоловічу половину може зацікавити стадіон «Чорноморець». На його території знаходиться магазин, у якому можна придбати фірмову атрибутику одеського «Чорноморця». Тут також проходить безліч концертів, які варто відвідати.



У парку Шевченка люблять відпочивати як одесити, так і безліч туристів: зі всієї України, країн далекого і ближнього зарубіжжя. Біля входу в парк кожного зустрічає Тарас Григорович. Тут Ви можете пройтися по тінистими алеями, насолодитися морським повітрям, тишею та спокоєм.

Комментарии

Отправить комментарий

Популярные сообщения