Унікальне місто: 7 чудес Одеси


У такому колоритному місті як Одеса завжди знайдеться місце легендам і чудесам. Тут безліч місць, забути які просто нереально. Дуже важливо побачити все це на власні очі, щоб раз і назавжди переконатися - такого немає в усьому світі. Так які вони - "чудеса" Південної Пальміри?
На першому місці - корінні одесити
Одесити з різних причин роз’їхалися всим світом, але їхнім справжнім домом назавжди залишиться Одеса-мама. Мало тут народитися, щоб стати справжнім місцевим.
Варто відзначити, що одесит - це вже не просто національність, а образ, що відрізняється особливою темпераментністю, балакучістю, гумором і добротою. І навряд чи хтось ще так любить своє місто, як корінні одесити.
Друге місце належить Потьомкінським сходам.
Ця сходи ведуть у хмари... Хто рахував зі скількох сходинок складається легендарне спорудження? Я нарахувала цілих 192! Найбільш пізнаваною одеською пам'яткою - візитній картці міста, кожен день ходить не одна тисяча людей, милуючись цією величною спорудою.
Виникли сходи завдяки романтичному почуттю - один із перших мерів міста, князь Воронцов, подарував їх своїй дружині. Нагорі відкривається прекрасна панорама на порт, на тлі якого дуже часто фотографуються всі туристи. Особливо під час дня міста тут збирається безліч людей, охочих подивитися концерт і побачити все небо в феєрверках.


Потьомкінські сходи
Третє - Одеський національний академічний театр опери та балету
Приміщення театру - справжній архітектурний шедевр не тільки Одеси, але і всієї України. Просто милуючись такою красою, відчуваєш, як піднімається настрій, з'являється відчуття прекрасного. Оздоблення всередині також прекрасне і береже в собі акустичний секрет - навіть шепіт зі сцени добре чути в залі. В опері виступали зірки зі світовими іменами.


Театр опери та балету
На четвертому місці в списку чудес - Плоский будинок


Плоский будинок
Таке диво варто побачити на власні очі, так як, дивлячись на фото, можна нічого не зрозуміти. Причина проста: зоровий обман. Із певного ракурсу здається, що в будинку абсолютно плоска стіна. Називають його по-різному: і будинок Відьми, і Трикутний, і Плоский. Загадкова будівля причаїлася за адресою: Воронцовський провулок, будинок 4.
На п'ятому - Тещин міст.


Тещин міст
Це найромантичніше місце у всій Одесі. Сотні городян залишають на мосту доказ своєї любові у вигляді залізних замків, які чіпляють за залізні підстави. А ще Тещин міст - найдовший в Одесі. Є ще одна його особливість - конструкція у вітряну погоду розхитується. Завдяки цьому явищу спостережні одесити придумали йому назву - "хитається, як тещин язик". Але є й інші версії.
Одеській кухні належить шосте місце рейтингу
Колоритна, незрівнянна, ситна, корисна, смачна - усі ці епітети відносяться до багатонаціональної одеської кухні. У ній кожен знайде свою улюблену страву, яка повністю задовольнить смакові переваги в їжі. Справжня Одеса проста і зрозуміла на смак, варто її спробувати, як стане ясно, що ти любив її все життя.
Сьоме чудо - Море



Чорне море оспівано в піснях, фільмах, розповідях, романах... Це однозначно те місце, куди прагнуть потрапити всі без винятку.
Одеса - це місто зі справжніми чудесами, куди хочеться повертатися знову і знову.














Комментарии

  1. Дуже цікаве та гарне місто. Хочу побувати там❤️❤️

    ОтветитьУдалить
  2. Хочу ще поїхати туди! Дуже класне місто)

    ОтветитьУдалить
  3. Якщо після ЗНО мені вистачить часу, то я обов'язково відвідаю це місто!

    ОтветитьУдалить
  4. Іраа, ну що ж ти робиш зі мною)
    Я все більше і більше закохуюсь у це місто 😻

    ОтветитьУдалить
  5. привіт усім, якщо ви шукаєте позику з низькою ставкою 2 ставки на рік, тоді пропозиція позики pedro буде гарною для вашої бізнес-позики та іншого виду позики, яку ви хочете застосувати, якщо ви знаєте, що можете отримати гарне повернення якомога швидше, тоді зв’яжіться з паном Педро на pedroloanss@gmail.com

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения