Топ-10 одеських пляжів


           В Одесі спека в самому розпалі й прийшов час відпочивати на морі. На одеському узбережжі можна відшукати пляжі абсолютно різного типу, тому багато туристів навіть не знають, із чого почати. Вибрати пляж із піском або з камінчиками? Є пляжі дикі і "не зовсім", є пляжі громадські та приватні, дорогі й дешеві. До Вашої уваги 10 кращих пляжів Одеси.

      
      Аркадія

Цей пляж є одним з найбільш облаштованих і одночасно тісних курортних зон Одеси. Тут багато розваг для дорослих і дітей. В Аркадії, на відміну від інших одеських пляжів природний пологий спуск до моря. Сам пляж переважно піщаний. Увечері Аркадія перетворюється в центр нічного життя Одеси, так як тут розташовані наймодніші нічні клуби міста.
Як дістатися: трамваєм №5, тролейбусом №5, 13, маршрутками №168 і №198. Зупинка: Аркадія (біля театру музкомедії).


Аркадія
Отрада

На пляжі в основному відпочиває молодь, і це не просто так, адже Отрада цілком відповідає своїй назві. Тут є безліч пам'яток, серед яких величезний камінь з написом Villa Otrada, у якого постійно проходять фотосесії і, звичайно ж, єдина в Одесі канатна дорога.
Як дістатися: прямо на пляж ніякої транспорт не йде. До канатної дороги бажаючих підвезе трамвай №5.

Отрада
Ланжерон

Це один з найперших пляжів Одеси. У цьому місці на початку  XIX століття розташовувалася дача генерал-губернатора Новоросійського краю графа Ланжерона. Більшість одеситів говорять про Ланжерона як про найчистіший і найбільш облаштований пляж Одеси.
На території пляжу знаходиться дельфінарій, в якому кожен день, крім понеділка, проводяться вистави.
Як дістатися: трамвай № 28 і 5, тролейбус № 3, маршрутки № 203, 233, 193. Зупинка: кінцева Парк ім. Шевченко.

Ланжерон

Дельфінарій "Немо"

Дельфін

Дельфін зручний для відвідувачів з дітьми - для малюків в море спеціально обгородили територію буйками, а на березі встановили безкоштовні дитячі гойдалки. А також з безкоштовного ви знайдете комфортні роздягальні і душ. Неподалік є розваги на воді.
Як дістатися: трамвай № 5 по Французькому бульвару. Зупинка: Шампанський провулок.

Дельфін
Лузанівка

Особливістю даного комплексу є те, що він приватний. У результаті вся територія обладнана за останнім писком пляжного відпочинку. І якщо Вам тут сподобається, то можна спокійно залишитися на кілька днів. Для цього тут поставлені добре обладнані будиночки.
Як дістатися: трамвай № 7, маршрутки № 120, 145, 146, 190. Зупинка: Лузанівка.

Лузанівка
Чайка

Форми пляжу Чайка дуже схожі на птицю, саме тому його так назвали. Одесити люблять цей пляж, тому що до нього легко дістатися - ходять відразу два трамвайні маршрути й велика кількість маршруток. Тут розвинена інфраструктура, непогана паркова зона і, головне, пологий спуск до моря.
Як дістатися: трамвай № 18 і маршрутки № 127, 185, 191, 215, 223, 191. Зупинка: 10-а станція Великого Фонтану.

Чайка
Курортний

На цьому пляжі мами з дітьми бояться відпочивати, тому що на «Курортному» часто проводять час завзяті любителі пляжного волейболу.
Уздовж узбережжя дружною ланцюжком вишикувалася маса кафе, недешевих ресторані та міні-літаків.
Як дістатися: трамвай № 18 і маршрутки № 127, 185, 191, 215, 223, 191. Зупинка: 13-а станція Великого Фонтану.

Курортний
Золотий берег

Зовсім нещодавно на Золотому березі була відкрита прекрасна "міні" набережна, протяжністю 200 метрів. З мінусів можна відзначити те, що на пляжі немає душових кабінок. Проте, тут Ви зустрінете дуже багато сучасних кав'ярень і ресторанів.
Як дістатися: трамвай № 18 і маршрутки № 127, 185, 191, 215, 223, 191. Зупинка: 16-а станція Великого Фонтану.


Золотий берег
Чкалівський

Назва пляж отримав від розташованого тут же санаторію імені Чкалова. Особливої пляжної інфраструктури тут немає, але він абсолютно безкоштовний та ідеально підходить для бюджетного відпочинку. Чкалівський називають ще студентським пляжем - тут відпочиває в основному молодь.
Як дістатися: трамвай № 5. Зупинка: санаторій ім. Чкалова.

Чкалівський
Чорноморка

Це один з найбільш віддалених від центру Одеси пляжів, саме через це не користується великою популярністю. Це місце відрізняється від всіх інших пляжів Одеси тим, що Чорноморка розташована на березі відкритого моря, а не в акваторії Одеської затоки.
Як дістатися: трамвай №31 і маршрутка № 220 відвезуть вас прямо в Чорноморку. Виходити на кінцевій зупинці.

Чорноморка

Комментарии

  1. Як гарно! Обов'язково відвідаю ці пляжі!

    ОтветитьУдалить
  2. Обожнюю Одесу!! Дуже цікава інформація!

    ОтветитьУдалить
  3. клас, коли буду в Одесі обов'язково відвідаю ці місця:)

    ОтветитьУдалить
  4. Ще більше захотілося відвідати Одесу) Дякую за цікаву інформацію

    ОтветитьУдалить
  5. Тепер я знатиму, де краще відпочивати в Одесі)

    ОтветитьУдалить
  6. привіт усім, якщо ви шукаєте позику з низькою ставкою 2 ставки на рік, тоді пропозиція позики pedro буде гарною для вашої бізнес-позики та іншого виду позики, яку ви хочете застосувати, якщо ви знаєте, що можете отримати гарне повернення якомога швидше, тоді зв’яжіться з паном Педро на pedroloanss@gmail.com

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения